Kwaliteit & Visie

Mensen met dementie zijn en blijven op de eerste plaats mens en niet de zieke of patiënt. Net als iedereen hebben mensen met dementie behoefte aan sociaal contact, liefde, warmte, bezigheden, zelfwaardering en het gevoel er bij te horen. Dementie verandert dit niet. De ziekte maakt wel dat zij zelf minder goed in staat zijn deze behoefte te vervullen. Hiervoor hebben mensen met dementie hulp nodig van de omgeving. De zorgboerderij biedt deze hulp. Dat doen wij door er voor te zorgen dat iemand met dementie zich erkend, gerespecteerd en vertrouwd voelt en eigen mogelijkheden kan blijven benutten.

 

Kwaliteitskeurmerk

Het kwaliteitskeurmerk is van toepassing op het Boere Erf. Sinds 2010 zijn wij aangesloten bij federatie landbouw & zorg en beschikken wij over het kwaliteitskeurmerk ‘kwaliteit laat je zien’. Het Boere erf heeft elke 3 jaar een nieuwe audit en deze zal weer plaats vinden in april 2024. Lees hier het auditverslag.

 

Tevredenheidsmeting

De algemene waardering van uit de tevredenheidsmeting is een 8.8 over 2022. De uitslagen van de tevredenheid worden doorgespeeld naar de deelnemersraad en daar besproken. Gezien de positieve feedback gaan we op de zelfde voet voort. Feedback wordt door de korte lijnen direct opgepakt.

 

Jaarverslag

Klik hier om het jaarverslag van 2022 te downloaden. (pdf)

 

Klachtenreglement

De zorgboerderij heeft een klachtenreglement cliënten zorgboerderijen.